همه چیز در مورد ریزش مو در زنان

ریزش مو زنان یکی از بیماری‌های رایج، در میان بانوان است که کمتر کسی به آن پرداخته و تفکر عمومی آن را مختص به مردان می‌داند؛ اما متاسفانه اینچنین نیست! امروزه بسیاری از خانم‌ها درگیر ریزش مو زنان بوده و علاوه‌بر علائم جسمی که دارند، تغییرات روحی زیادی را نیز تجربه می‌کنند. ما نیز ضمن اطلاع از این موضوع و تاثیر بسزای آن در سطح اعتماد به نفس زنان ، تصمیم گرفتیم، ادامه‌ی این مقاله را به علت های ریزش مو در زنان اختصاص دهیم و در کنار آن روش‌هایی برای درمان و پیشگیری از آن نیز ارائه دهیم؛ پس همراه ما باشید.

علت ریزش مو در زنان

برای اینکه بتوانید ریزش موی خود را به صورت اصولی و دائمی از بین ببرید باید از علت اصلی بروز آن آگاهی یافته و قبل از هرچیزی منشا آن را از بین ببرید، به همین دلیل در این تیتر به علل رایج ریزش مو زنان پرداخته و سعی می‌کنیم منبع اصلی این اتفاق را بررسی نماییم. این علل شامل:

  • تغییرات هورمونی: یکی از مهم‌ترین عوامل ریزش مو، تغییرات هورمونی است. خانم‌ها در دوره‌های مختلف زندگی خود چون بارداری، شیردهی، قاعدگی، یائسگی و.. دچار تغییرات هورمونی شده و ممکن است ریزش مو را تجربه نمایند. هرچند برخی از بیماری‌ها نیز ممکن است منجر به تغییرات هورمونی و در ادامه‌ی آن ریزش مو شوند، به همین دلیل بهتر است علت دقیق آن را حتما مورد بررسی قرار دهید.
  • استرس و فشارهای روحی: یکی دیگر از عوامل ریزش مو، استرس و تنش‌های روحی است. اگر به تازگی دچار فشار عصبی شدید و یا شرایط زندگی‌تان به نحوی است که مدام استرس دارید، به احتمال زیاد علت ریزش موی شما، عصبی است و با بازگشت به شرایط نرمال رفع خواهد شد.
  • کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی در بدن: کمبود ویتامین‌های گروه B، پروتئین‌، زینک و... ممکن است باعث کم پشتی مو یا ریزش آن بشوند. همچنین در بانوان به دلیل خونریزی‌های ماهانه کمبود آهن به شدت شایع بوده که در صورت عدم جبران آن با علائم مختلفی چون چون ریزش مو روبرو خواهند شد.
  • وراثت یا عوامل ژنتیکی: اگر در خانواده‌تان مشکل ریزش مو دارید اما سرمنشا آن به بیماری یا مشکل خاصی باز نمی‌گردد، به احتمال زیاد ریزش موی شما ژنتیکی خواهد بود.
  • سندروم تخمدان پلی کیستیک: متاسفانه یکی از بیماری‌های شایع در بانوان سندروم تخمدان پلی کیستیک است که عمدتا افراد مبتلا به آن از ریزش مو نیز رنج خواهند برد.
  • کم کاری یا پرکاری تیروئید: وجود اخلال در روند کاری تیروئید شما، چه به صورت کم کاری و چه به صورت پرکاری منجر به کم پشتی مو و ریزش آن می‌شود. به همین دلیل اگر از وجود این مشکل باخبر هستید به احتمال زیاد علت ریزش موی شما نیز از همین مسئله سرچشمه می‌گیرد.
  • عوامل محیطی و استفاده از محصولات نامناسب: استفاده از شوینده‌های نامناسب، تابش شدید آفتاب، آلودگی هوا و.. در دراز مدت ممکن است منجر به ریزش مو شده و به ریشه موهای شما آسیب بزنند.
  • کاهش وزن ناگهانی: بسیاری از بانوان به کمک رژیم‌های سخت و ورزش‌های طاقت فرسا کاهش وزن شدیدی را در مدت زمان کوتاه تجربه می‌کنند. اینکار علاوه‌بر ایجاد بیماری‌های مختلف منجر به ریزش موی شدید و ناگهانی خواهد شد که در اثر شوک بوجود آمده در بدن و کمبود مواد غذایی رخ می‌دهد.

خارج از موارد گفته شده بسیاری از بیماری‌ها چون قارچ و عفونت‌های مختلف، دیابت، تب بالا و... و یا استفاده از برخی داروها چون داروهای شیمی درمانی نیز از عوامل مهم ریزش مو زنان هستند و نیاز به پیگیری جدی خواهند داشت.

نحوه تشخیص علت ریزش مو در بانوان

حال که علل ریزش مو را بیان کردیم، بهتر است به سراغ روش‌های تشخیصی موجود در این حوزه برویم؛ زیرا بسیاری از افراد بدون داشتن عامل وراثتی و یا اطلاع از وجود یک بیماری خاص، دچار این مشکل شده و هیچ ایده‌ای از بابت علت بروز آن ندارند. به اینگونه افراد همواره توصیه می‌شود که ضمن مراجعه به پزشک و بررسی عوامل محیطی، از آزمایشات ریزش مو زنان نیز غافل نشوند. این آزمایشات که عمدتا شامل آزمایش خون و چکاپ کلی بدن و آزمایشات هورمونی می‌شوند به پزشکان کمک می‌کنند تا با بررسی عوامل مختلف پی به علت ریزش موی شما ببرند.

درمان ریزش مو در زنان

اصولا روش درمان ریزش مو بسته به علت بروز آن متفاوت خواهند بود. اما اگر بخواهیم به سراغ روش‌های درمان عمومی‌تری برویم که انجام آن ضرری برای شما نخواهد داشت، باید مستقیما سبک زندگی شما را نشانه بگیریم. برای درمان ریزش مو زنان در خانه بهتر است ضمن رعایت بهداشت و شستن موها (۲ الی ۳ بار در هفته)، از محصولات شوینده‌ای استفاده کنید که قبلا تجربه استفاده از آن را داشته‌اید و برند معتبری نیز دارند. در ضمن توجه داشته باشید که کشیدن بیش از حد موها و استفاده از محصولاتی چون سشوار، اتوی مو، ژل، تافت و... نیز به صورت مداوم، ممکن است منجر به ریزش مو شده و یا مشکل شما را تشدید نمایند، به همین دلیل بهتر است استفاده از این موارد را نیز به حداقل برسانید. در ضمن با بازنگری در رژیم غذایی خود و استفاده از مکمل‌های غذایی زیر نظر پزشک نیز می‌توانید تا حد زیادی از ریزش مو جلوگیری کرده و یا مقدار آن را کاهش دهید. البته باید توجه داشته باشید که تمام موارد گفته شده در صورتی پاسخگو خواهند بود که اولا به صورت مستمر انجام شوند و ثانیا علت اصلی ریزش موی شما از بیماری خاصی نشات نگرفته شده باشد.   

یکی از بهترین مکمل ها برای کنترل ریزش مو بانوان مکمل نورکرین فارمامدیکو اصل موجود در موی من می باشد کلیک کنید .

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم هرآنچه که لازم دارید راجع به ریزش موی زنان بدانید را بازگو نموده و کمی در مسیر درمان آن به شما کمک نماییم. در آخر نیز توصیه می‌کنیم در صورت بروز این مشکل ضمن حفظ خونسردی خود، به یک پزشک متخصص و باتجربه مراجعه کرده و روند تشخیصی و درمانی این بیماری را کاملا اصولی جلو ببرید. در ضمن توجه داشته باشید که مهم نیست علت ریزش موی شما چیست! در هر حال در کنار مراجعه به پزشک باید در رژیم غذایی، نوع رفتار با موها، بهداشت خواب، سلامت روحی و میزان استرس و... خود بازنگری کرده و یک سبک زندگی صحیح ایجاد نمایید.

 در انتها شما میتوانید از مکمل هایا محصولات مخصوص ریزش مو در زنان استفاده نمایید که میتوانند متناسب با سیستم بدن خانم ها ریزش مو را درمان کنند همچنین می توانید از مشاورین مجرب موی من کمک بگیرید . 

پیشنهاد میشود به صفحه آمپول ویالی فیتوسیان ضد ریزش مو بانوان برند فیتو سر بزنید .