ریزش مو آندروژنیک(Androgenetic alopecia)
آیا تا به حال در مورد ریزش مو آندروژنیک شنیدید؟ این ریزش مو رو هم خانم ها و هم آقایان ممکن هست دچار ریزش مو آندروژنیک شوند البته اول از همه بگویم نگران نباشید چراکه این ریزش مو یک مشکل حل نشدنی نیست . درمان ریزش مو آندروژنیک هم با مشورت با یک مشاور متخصص و باتجربه با ارائه راهکار های علمی و کاربردی امکان پذیر است پس با آرامش در مورد این ریزش مو در این وبلاگ با من همراه باشید.
ریزش مو آندروژنیک در زنان :
ریزش مو آندروژنیک در خانم ها معمولا یک نشانه مشخص دارد و آن هم نازک بودن غیر عادی موها در نواحی مختلف پوست سر هست .ریزش مو آندروژنیک در اثر اختلالات هورمون های آندروژن و هورمون دی هیدرو تستسترون (DHT) ایجاد می شود. بعضی از مردم به هورمون های آندروژن ، هورمون مردانه هم می گویند که در هر دو جنس وجود دارد . از دلایل این هورمون ها کیست تخمدان، مصرف قرص ضد بارداری ، بارداری و یائسگی از مهمترین علت های این هورمون هست .
ریزش مو آندروژنیک در آقایان :
در آقایان ریزش مو آندروژنیک الگوی متفاوتی دارد که با طاسی از فرق سر و شقیقه ها شروع می شود در موارد شدیدتر این ریزش مو ممکن است کل سر دچار طاسی شود اما احتمال طاسی کل سر در خانم ها نادر تر هست هر چند که غیرممکن هم نیست !
درمورد ریزش مو آندروژنیک بیشتر بدانید :
اصلی ترین علت ریزش مو آندروژنیک ، عوامل ژنتیکی هست . نشانه های این ریزش مو هم از همان دوران نوجوانی و جوانی در خانم ها و آقایان رخ می دهد که با افزایش سن هم شدت میگیرد که در خانم ها با نزدیک شدن به دوران یائسگی و در آقایان با نزدیک شدن به سن پنجاه سالگی شدت بیشتری میگیرد.
برای درمان ریزش مو آندروژنیک :
ریزش مو آندروژنیک بخاطر اختلالات هورمونی و ژنتیکی می باشد پس برای درمان آن باید با احتیاط و دقت بالایی عمل کنید البته که نشانه های ظاهری معمولاً نمود پیدا میکند و خودش را نشان می دهد اما قبل از تشخیص قطعی نوع ریزش مو با یک متخصص مشورت کنید .روش های مختلفی برای درمان و پیشگیری از ریزش مو آندروژنیک وجود دارد . ممکن است که ریزش مو آندروژنیک باشد و یا بخاطر علت هایی مثل کمبود یک ماده معدنی از رژیم غذایی سنگین باشد و یا یک نوع بیماری باعث ریختن موهای سر شده باشند ، که معمولا با درمان یا رفع عامل ایجاد کننده ریزش مو ، ریزش مو هم درمان میشود .
متاسفانه اکثر درمان های پیشنهادی برای ریزش مو آندروژنیک نتیجه ایده آلی نمیدهد تنها چند درمان هست که مورد تایید اکثر متخصصان و مرکز های معتبر علمی قرار گرفته که باید زیر نظر دکتر تجویز شوند که یکی از آنها داروی فیناستراید (propecia) و دیگری محلول موضعی ماینوکسیدیل minoxidil با نام تجاری Rogaine در دسترس هست . البته باید توجه داشت که محلول موضعی ماینوکسیدیل در صورت قطع باعث ریزش مجدد مو می شود .
از آنجایی که ریزش مو آندروژنیک بخاطر وراثت و ژنتیک هست راهکار زیادی برایش وجود نداره اما ممکن هست خیلی اوقات ریزش مو از کمبود ویتامین و مواد معدنی ضروری برای موها بیاید که در این صورت میتوانید با تغییر رژیم غذاییتان به یک عادت غذایی کامل و مصرف میوه و سبزیجات یا مکمل های ویتامین رسان مو استفاده کنید .
درمان ریزش مو آندروژنیک با کاشت :
برای درمان ریزش موی آندروژنیک با کاشت در زنان و مردان، جایگذاری دوباره موها به شکل کاشت دائم با روش جراحی معروف به Hair Transplant یا Restoration Surgery هست چراکه بر خلاف موهای کف سر و ناحیه پشت سر و بالای سر، موهای بخش کناری که در انتهای سر قرار گرفتهاند به هورمون های آندروژن حساس نمی باشند در نتیجه دچار ریزش نمیشوند . در این روش در کاشت مو ، فولیکول موهای نواحی کناری و پشت سر با جراحی از محل خودشان برداشته می شود و در بخش هایی که دچار ریزش مو هستند قرار داده می شود.
کلام آخر :
ریزش مو آندروژنیک در موهای سر بخاطر اختلالات وراثتی ، هورمونی می باشد که حتی به آن ریزش مو ارثی هم می گویند در صورت مواجهه با این نوع ریزش مو خونسردی خود را حفظ کرده و به مشاورین موی من یا متخصصان و مشاوران پوست و موی باتجربه مراجعه نمایید .
دیدگاه خود را بنویسید