تاثیرات منفی که استرس بر پوست و موی شما میگذارد
پوست به عنوان وسیعترین عضو و مو به عنوان یکی از حساسترین اجزای بدن ارتباط گستردهای با مغز و به واسطهی آن حالات مختلف روحی دارند. به همین دلیل هر تجربه ناخوشایند، استرس، اضطراب و... میتواند تاثیر بسزایی در سلامت مو و پوست شما داشته و تاثیرات منفی خود را به صورت کاملا واضح و آشکار بر زیبایی چهره شما نمایان سازد.
این موضوع علاوهبر تاثیراتی که بر زیبایی و شکل ظاهری فرد دارد، موقعیت زندگی آن را سختتر و گاهی استرسزا تر از قبل نیز نشان داده و میتواند ماجرا را پیچیده تر نماید. به همین دلیل و از آنجایی که این موضوع به شدت شایع و پر اهمیت است تصمیم گرفتیم در این مقاله تاثیر استرس بر پوست و مو را بررسی کرده و از راههای درمان تا پیشگیری آن را بیان نماییم؛ پس همچنان همراه ما باشید.
پیشنهاد میشود اگر استرس دارید از مکمل های آرامش بخشی مثل مکمل ریلکس مای ویتامینز یا مکمل کاهش استرس شبانه ریلکس پلاس برند Natrol استفاده نمایید .
تاثیر استرس بر سلامت پوست
استرس میتواند تاثیرات بسیار زیادی بر پوست ما داشته باشد. هورمونهای استرس، کلاژن و الاستین را در پوست تجزیه کرده و میتواند به روند پیری پوست سرعت ببخشد، همچنین، این حالت روحی با کاهش سیستم ایمنی بدن منجر به عود کردن انواع بیماریها شده و التهابات پوستی را نیز افزایش میدهد.
این عوامل به تنهایی نیز نشان خواهند داد که پوست، مهمترین عضو بدن است که اثرات استرس را کاملا واضح و روشن منعکس کرده و هشدارهای لازم را به شما میدهد. اما از آنجایی که شناخت علائم استرس برروی پوست، میتواند تا حد زیادی به تشخیص بهتر و روند درمان شما کمک نماید تصمیم گرفتیم در ادامه به شایعترین بیماریهای پوستی که از استرس ناشی میشوند اشاره نموده و آنها را بررسی نماییم. این موارد عبارتند از:
- افزایش آکنه و جوشهای صورت: استرس میتواند با تغییر در ترشح هورمونهای مختلف منجر به افزایش تولید بیش از حد سموم و چربیها شود. این موضوع علاوهبر افزایش چربی طبیعی صورت، منافذ پوست را نیز بسته و سبب بروز جوش و آکنههای متعدد خواهد شد.
- نازکتر شدن پوست: اگر به سادگی پوست شما قرمز یا کبود میشود به احتمال زیاد ضخامت پوستتان بر اثر عوامل مختلف مخصوصا استرس کم شده است. در واقع استرس با افزایش سطح کورتیزول منجر به تجزیه پروتئین در نتیجهی آن نازک شدن پوست میشود که این اتفاق ممکن است در طول زمان با عوارضی چون کبودی، ترک، لک وافتادگی پوست همراه باشد.
- افزایش خشکی پوست: استرس بیش از حد و کنترل نشده در دراز مدت میتواند در جذب و نگهداری رطوبت توسط پوست شما تاثیر نفی گذاشته و خشکی پوست را افزایش دهد.
- افزایش زمان ترمیم زخم و آکنه: استرس با کاهش سطح ایمنی بدنتان و تاثیرات جانبی بروی پوست و هورمونهای مختلف شما میتواند سرعت ترمیم زخم و آکنههای پوستی را کاهش دهد.
- ایجاد سیاهی و پف زیر چشم: یکی از تاثیرات ثانویه استرس برروی پوست، ایجاد سیاهی زیر چشم و پف چشمان است، زیرا استرس در اولین مرحله منجر به بی خوابی و بی خوابی نیز تاثیر بسزایی برروی چشمان و پوست خواهد داشت.
آیا استرس باعث سفید شدن مو میشود ؟ تاثیر استرس بر سلامت مو
علاوهبر عوارض پوستی استرس، متاسفانه باید بگوییم که موهای شما نیز از آسیب آن در امان نخواهند ماند به نحوی که با تجربه یک استرس مزمن و ناگهانی ممکن است موهای شما رنگدانه خود را از دست داده و به یکباره بخشی از مو یا تمام آن به رنگ خاکستری مبدل شوند. همچنین تجربه این حالت روحی در چرخهی رشد مو نیز تاثیر گذار خواهد بود و میتواند موهای شما را در بازه زمانی طولانی مدت وارد فاز استراحت کرده و از رشد و ترمیم آن جلوگیری نماید.
در کنار این موارد نیز با بررسی عوامل ریزش مو در زنان متوجه خواهیم شد که استرس یکی از مهمترین عواملیست که میتواند منجر به ریزش موی ناگهانی شده و حجم موی شما را کاهش دهد.
پیشنهاد میشود از مکمل نورکرین بانوان و مکمل نورکرین آقایان استفاده کنید چراکه از سفید شدن موها جلوگیری میکند و تاثیر شدیدی بر کاهش ریزش موهایتان دارد .
چگونه بیماریهای ناشی از استرس بر پوست و مو را درمان کنیم؟
حال که با بیماریهای ناشی از استرس آشنا شدیم و تاثیرات آن را برروی پوست و موی خود مشاهده کردیم بهتر است بگوییم چگونه میتوان با این عوارض مقابله کرد و بیماریهای ایجاد شده را درمان نمود؟ برای پاسخ به این سوال تنها راهکار موثری که میتوان ارائه کرد، کنترل و کاهش استرس است. برای اینکه از دست عوارض استرس راحت شوید در ابتدا باید منشا ایجاد این عوارض را از بین برده و پس از آن با کمک یک متخصص حرفهای و تغییر در سبک زندگی و عادات غذایی به حذف آثار آن بپردازید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تاثیرات منفی استرس بروی سلامت پوست و موها را بررسی کرده تا بتوانید با اطلاع از عوارض استرس از بروز بیماریهای مختلف جلوگیری نمایید. در اخر نیز توصیه میکنیم با استفاده از راهکارهایی چون ورزش، یوگا، افزایش ارتباطات اجتماعی، افزایش معنویت و ارتباط با خدا و.... استرس خود را کنترل نمایید تا نیازی به درمان بیماریهای مختلف نداشته باشید.
دیدگاه خود را بنویسید